Ramsløktur til Todalen

Trondheim sopp- og nyttevekstforening arrangerer i samarbeid med Norsk botanisk forening Trøndelagsavdelingen en nytteveksttur til Todalen helgen 12. – 13. mai.

I Todalen er det en stor forekomst av ramsløk (den nærmeste høstbare forekomsten til Trondheim), og turen på lørdag vil ha fokus på identifisering og innhøsting av ramsløk.

På søndag fortsetter nyttevekstturen i Svinviks arboret hvor vi ser på andre spiselige nyttevekster og især gjør oss kjent med strutseving og lærer å identifisere og plukke denne.

De som ønsker det, kan overnatte i turisthytta på Kårvatn. Her vil vi lage sodd til middag utpå kvelden. Det er begrenset antall sengeplasser, så her gjelder førstemann til mølla for å sikre seg sengeplass. Det er også mulig å delta lørdag og/eller søndag og kjøre tur/retur samme dag. Påmeldingsfrist 2. mai.

Todalen ligger ca. 2 timers kjøring unna Trondheim, så det oppfordres til kameratkjøring nedover. Vennligst angi ved påmelding om du skal overnatte eller ikke, og om hvorvidt du trenger skyss eller om du kjører bil og har plass til passasjerer. Oppmøtested og -tidspunkt for samkjøring avtales nærmere med turdeltagerne når påmeldingsfristen har gått ut.

Turen er gratis, men hver enkelt deltager må påregne å dekke kostnader med kjøring, overnatting og felles måltid på Kårvatn. Bruk av Kårvatn og betaling for overnatting skjer i henhold til Norsk turistforenings regler for bruk av deres selvbetjente turisthytter. Se egen prisliste for Kårvatn.

Klikk her for påmelding og info.